Ugrás a tartalomra
Céget alapítana?
Vállaljuk az összes ügyintézést!


Érdekel
Bérszámfejtés
Figyeljük, hol tudna spórolni!


Érdekel
Könyvelés
Naprakész ismeretekkel


Érdekel

Szolgáltatásaink

Online könyvelés

Megérkeztünk, ez itt a 21. század!

Most már te is láthatod, nem túlzás kijelenteni, hogy 2020 júliusától egy új világ kezdődött a könyvelésben. Egy olyan világ, ahol, te is megtapasztalhatod, ha felkeresed a Pygmy-Team Kft. könyvelő irodáját, hogy már naprakészen tudjuk könyvelni vállalkozásodat. Ha minket választól a könyvelésben, a technika a legértékesebbet fogja neked adni: az idődet.

A könyvelés eddig úgy nézett ki, hogy a cég valamit megvett, vagy eladott (egy gazdasági esemény történt). Ezt dokumentálni kell –ami a vállalkozó elsődleges felelőssége-, általában számlát állítasz ki róla, vagy kapsz egyet. Az így keletkezett bizonylat a könyvelés alapja. Szépen csatoltad mellé a céges bankszámlakivonatodat is, a bevételi, és kiadási pénztárbizonylatokat, elvitted a könyvelőhöz, ő pedig elkezdte feldolgozni a kapott anyagokat. Ha negyedéves áfás vagy, egy januári számla jó eséllyel csak április elején jutott el a könyvelődhöz.

De ennek vége, mert a Pygmy-Team Kft. már naprakész könyvelésre is képes. Neked nem kell időről-időre rengeteg papírral szaladgálnod hozzánk. Csak elektronikus bankszámlakivonatra van szükség, melyet ingyen tudsz letölteni minden bank Netbankjából és csak ezt kell elküldened e-mailben. A bejövő, kimenő számláidat elektronikus úton tudjuk letölteni a NAV Online számla felületről, a te hozzájárulásoddal. Tárgynapi forgalmadat, következő nap feldolgozzuk és így naprakész információval állunk rendelkezésedre például hány forintod van a pénztárba, mennyi a kintlévőséged, mennyi a kötelezettséged, vagy hogy áll az áfa, stb.?

Szükség lesz-e könyvelőre?

A válasz röviden: igen. Bár rengeteg helyen olvashatod, hogy katásnak nem kell könyvelő, meg előbb-utóbb a NAV megcsinálja majd pl. az áfa bevallást, ettől még könyvelőre továbbra is szükséged lesz. Más kérdés, hogy ennek a fejlődésnek köszönhetően a könyvelők munkája részben át fog alakulni. Az időigényes, ámde alacsonyabb hozzáadott értéket jelentő adatrögzítést valóban elvégzi a technika, de a könyvelés messze nem csak ebből áll. Hiszen ki készíti el a társasági adó bevallást, a helyi iparűzési adó bevallást és a beszámolót?

A törvények ismeretét, vállalkozásodban történő alkalmazását, stratégiai szintű adó- és esetleg pénzügyi tanácsadást a szoftverek nem fognak neked biztosítani. Az emberi tudást, gondolkozást még nem helyettesítik.

Egy jó könyvelő éves szinten még egy kisebb vállalkozás esetén is százezres nagyságrendű pénzt spórolhat meg neked, legálisan. Főleg úgy, hogy mostantól sokkal könnyebben előállítható, és sokkal több adat áll majd ehhez rendelkezésetekre.

Ezek az adatok csak akkor érnek valamit, ha tudod őket értelmezni. Ha tudod, melyik hogyan jött létre, mi történik mögötte a cégedben, mit mond el neked.

A technika csak ezen keresztül válik számodra élővé. Kiegészíti, de nem helyettesíti az emberi tudást, és tapasztalatot.

Könyvelés

A könyvelési feladatokat sokféleképpen el lehet végezni, de igazán jól csak egyféleképpen. A könyvelés kötelező kimutatásosokon keresztül mutatja be a vállalkozás teljes egészét és annak sikerességét. Ennek a vezetésével a legtöbb cégvezető nem szeret foglalkozni, hiszen a rengeteg teendő között, és a számtalan jogszabályokban könnyű elveszni, ezért a fő tevékenységtől eltérően külön szakmai ismeretet kíván.

Az adózással kapcsolatos törvények folyamatosan változnak. A magyar jogrendszerben a törvények változása az európai átlag kétszerese és  emiatt a jogszabályok megismerése és követése igen összetett feladat. Cégünk naprakész ismereteivel nem kell aggódnia, hogy vállalkozása el fog veszni a szabályok, elvárások, és kötelezettségek sűrűjében.

Bérszámfejtés

A bér kényes kérdés. A pontos elszámolás, a bevallás a munkavállalónak, a munkáltatónak és a hatóságok felé is egyaránt fontos, hiszen az minden oldalon komoly elvárással és kötelezettséggel jár.

A bér és a bérhez kapcsolódó egyéb elszámolások komoly kihívást jelentenek még a szakemberek számára is. Nem egyszerű feladat a sok-sok szabály és járulék között eligazodni, követni a rengeteg változást, megtalálni a helyes megoldást. Persze, nem elég tudni, hogy mit, hogyan kell, a munkát el is kell végezni: mindent időben és pontosan adminisztrálni, elszámolni, jelenteni/bevallani.

Mi levesszük ezt a terhet a válláról és elvégezzük a munkát. Figyeljük a változásokat, és hogy hol tudna spórolni. Tájékoztatjuk is ezekről.

Mit tartalmaz a bér, TB és munkaügyi szolgáltatásunk?

Vállaljuk azon gazdasági társaságok és vállalkozók bérszámfejtését is bérmunkában, akik nem nálunk könyveltetnek. Az Önök által küldött adatok alapján elvégezzük a bérszámfejtéshez kapcsolódó feladatokat, vezetjük a munkaügyi nyilvántartást, nyomon követjük a különféle járulékokat, adókat, valamint előlegeket. Természetesen az adatszolgáltatási kötelezettségeknek is eleget teszünk, minden szükséges információt megküldünk a NAV-nak, a KSH-nak, illetve a nyugdíjbiztosítónak. Szerződés szerinti időpontban küldjük a bérjegyzékeket és a feladást a könyvelés felé, valamint a bérhez kapcsolódó járulékfizetési kötelezettségeket táblázatos formátumban. Vállaljuk az egyes ellátássokkal kapcsolatos igénylőlapok elkészítését és annak továbbítását a megfelelő szervekhez: CSED, GYED, GYES, Táppénz, GYÁP, stb.

Megbízóinknak ma már a modern technikai feltételeknek köszönhetően távmunkában tudjuk elvégezni a feladatokat. Önök a felesleges papír alapú nyilvántartás helyett korszerű webes felületen tudják a munkaidő nyilvántartást elkészíteni. Ezen a felületen az alábbi szolgáltatásokat lehet igénybe venni:

Ezek alapján mi már el tudjuk végezni a bérszámfejtést, ezáltal időt tudunk spórolni, mert nem kell irodánkba elhozni papír alapon is a dokumentumokat. Minden szerződő ügyfelünknek biztosítunk a weboldalunkon könyvelői ügyfélkaput, melyen keresztül elektronikusan tudjuk továbbítani a szükséges dokumentumokat és adatokat.

Cégalapítás

Cége későbbi sikerének érdekében érdemes előre tervezni. Az első lépés az ideális cégforma kiválasztása. Figyelembe vesszük tevékenységét, terveit és lehetőségeit, majd ezek alapján javaslatot teszünk a megfelelő formára. Könyvelőirodánk megad minden szükséges tájékoztatást lehetőségeivel kapcsolatban, hogy Ön felelősségteljes döntést hozhasson.

A cégforma kiválasztása kulcsfontosságú az adózási forma szempontjából. Vállalkozása optimális működéséhez elengedhetetlen, hogy a legkedvezőbb lehetőséget válassza.

Számolni kell a nyereségadóval, az általános forgalmi adóval, a társasági vagy személyi jövedelemadóval, az iparűzési adóval, valamint a várható bevétel mértékével. Szerencséjére kollégáink felkészültsége és tapasztalata már a cégalapítás előtt is rendelkezésére áll.

Cégalapításhoz megbízható ügyvédi kapcsolattal rendelkezünk, aki gazdasági jogban gyakorolja munkáját.

SZJA bevallás

Cégünk vállalja magánszemélyek személyi jövedelemadójának elkészítését.

Ügyfélkapu

Minden partnerünk weboldalunkon regisztrált ügyfélkapuval rendelkezik, melyen keresztül történik a kapcsolattartás és személyre szabott szolgáltatásokat is igénybe tudnak venni (dokumentum fel-, és letöltés, munkaszerződés minta elérése és kitöltése utáni azonnali nyomtatás, fizetendő adótáblák folyamatos nyomon követése). Minden ügyfélkapus mozgásról értesítő e-mail küldése.

Egyéb szolgáltatásaink partnereink felé

Partnereinknek nem kell programok után kutakodni az intereneten és azon töprengeni, hogy fut-e a gépen vagy sem. Egységes webes felületen, operációs rendszertől függeltenül érhetik el következő szolgáltatásainkat:

PÉNZTÁRJELENTÉS MODUL

Ezért nem kell a nyomtatványboltból vásárolt pénztárjelentést kézzel kitöltenie, valamit számolgatnia, mert ezeket ellenőrzött módon elvégzi a program. Korlátlan számú pénztárgépet tud kezelni. Használata nagyon egyszerű, nem igényel szaktudást. Önnek csak annyi dolga van, hogy a pénztárgép zárószalag és a banki terminál zárószalag alapján bemásolja az adatokat a megfelelő sorokba. A megfelelő dokumentumok alapján a visszáru rögzítésére is van lehetőség, valamint fel lehet vezetni a papír alapú utalvánnyal történt vásárlások értékét is. A papír alapú utlaványról értékbeni nyilvántartást is vezet a program. Ezek után a program kiszámolja a napi tényleges készpénz forgalmat, ezáltal ellenőrzihető, hogy a pénztárban is fellelhető-e ez az összeg. Az elkészített nyomtatvány kinyomtatható és ehhez hozzá kell tűzni az elkészítéséhez használt bizonylatokat.

HÁZIPÉNZTÁR MODUL

Partnereink itt kezelhetik házipénztárukat. Elkészíthetők és nyomtathatók a kiadási és bevételi pénztárbizonylatok. Egy cég egyszerre maximum 99 házipénztárat kezelhet egymástól függetlenül. Egyszerűen és könnyen kezelhető.

EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATOTT MODUL

Ebben a modulban lehet nyilvántartani az egyszerűsített foglalkoztatottakat. E nyivántartásból négy egyszerű lépéssel elkészíthető a munkaszerződés és a jelenléti ív a jogszabályi előírásoknak megfelelően. A törzsből kiválasztom a dolgozót, megadom a munkavégézés helyét, munkábalépés kezdő dátumát és a folyamatosan ledolgozandó munkanapok számát. Minden dolgozónál figyeli az éves, havi és a heti maximum ledolgozható napok számát.

További szolgáltatásaink fejlesztés alatt.