Ugrás a tartalomra
Céget alapítana?
Vállaljuk az összes ügyintézést!


Érdekel
Bérszámfejtés
Figyeljük, hol tudna spórolni!


Érdekel
Könyvelés
Naprakész ismeretekkel


Érdekel

Hasznos tudnivalók, hírek

Olyan információk gyűjteménye, amely hasznos és fontos az ügyfeleink számára. A tartalmat folyamatosan bővítjük, frissítjük, ezért érdemes gyakran ellátogatni oldalunkra.

Friss hírek

2020. július 1-től változtak az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség teljesítésével összefüggő rendelkezések, ezáltal fókuszba kerültek az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételével kapcsolatos szabályok.
2020.11.13

Részletek
Utolsó felvonásához érkezett a valós idejű számla-adatszolgáltatás azzal, hogy elérhetővé vált a 3.0-ás verzió informatikai sémája és műszaki leírása a fejlesztők számára.
2020.11.03

Részletek
Egyszerűnek látszik, viszont ettől sokkal összetettebb feladat a munkaidő beosztás. Rugalmas vagy kötetlen? Pihenőnap vagy pihenőidő? Szinte ugyanúgy hangzanak, mégis mást jelentenek, más előírás vonatkozik rájuk. Rengeteg szabályra kell odafigyelni a tervezés során, hogy egy esetleges felülvizsgálat alkalmával minden rendben legyen.
2020.10.14

Részletek
Ha nem boldogulsz az Online számlával, valószínű, hogy itt a kérdésedre megkapod a választ
2020.10.05

Részletek
Az online számlajelentésekre vonatkozó új szabályt július elsején vezették be, de a koronavírus-járvány miatti türelmi idő után csak most lép életbe. Eszerint a belföldi adóalanyok közötti tranzakciókat értékhatártól függetlenül jelenteni kell a NAV online számlaadat-jelentő rendszerében.
2020.10.02

Részletek
Vállalkozó vagy? Képzeld el, hogy július 1. után mindent azonnal tudni fogsz cégedről! Megérkeztünk, ez itt a 21. század!
2020.07.15

Részletek
A járvány miatti válsággal érintett foglalkoztatók munkavállalóinak társadalombiztosítási jogállásáról A világjárvány következményeként egyre több foglalkoztató kerül abba a helyzetbe, hogy nem képes munkát adni, és ezzel összefüggésben alkalmazottaiknak munkabért fizetni. Ebben az esetben a leggyakoribb megoldás, hogy a munkavállalót felmentik a munkavégzési kötelezettség alól vagy fizetés nélküli szabadságot engedélyeznek a számára.
2020.04.01

Részletek
2020. március 24-től csökkennek a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozások közterhei.
2020.03.30

Részletek
Koronavírus: méltányos lesz az adóhivatal Több mint kétszázezer vállalkozást érint a március 20-ai adófizetési határidő. Ha a közterhek megfizetése a gazdálkodóknak nehézséget okoz, kérhetik az adóelőleg összegének mérséklését, illetve a fizetési halasztás mellett a részletfizetést is - mondta Izer Norbert, a PM adóügyekért felelős államtitkára.
2020.03.18

Részletek
Indulhat az első új típusú otthonbiztosítás A Magyar Nemzeti Bank ma értesítette az elsőként pályázó Union Biztosítót a Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításának pozitív bírálatáról. Az új biztosítási konstrukció forgalmazása ezután akár azonnal indulhat. A jegybank előzetes felmérése szerint a piaci szereplők többsége már fejleszti új termékét, és a pályázatok az előkészítési szakaszban tartanak, így az év folyamán széles körben elérhetővé válhatnak a minősített otthonbiztosítások - fogalmaz az MNB közleménye.
2020.03.13

Részletek
Szja-bevallás: fontos dologra figyelmeztet az adóhivatal Ez már a negyedik év, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön kérés nélkül készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat tehát automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni a NAV- hoz és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem.
2020.03.11

Részletek
Készülhetnek a cégek: többször és hatékonyabban ellenőriz a NAV Jelentős változáson megy keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ami hosszútávon akár azt is eredményezheti, hogy a szervezet néhány éven belül valós időben, folyamatosan tud ellenőrizni minden hazai adózót. A technológiai fejlesztések révén felhalmozódó adatokat tudatosan használja a szervezet, így egyre kevesebb az ellenőrzés, és egyre biztosabban szűrik ki a csalókat a revizorok. A változásoknak köszönhetően hatékonyabbak az ellenőrzések és gyakoribbak a jogkövető vizsgálatok, amire a hazai cégeknek is fel kell készülniük.
2020.03.09

Részletek
Emelkedett a minimálbér - és azzal együtt sok más is változott A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított minimálbér összege 2020. január 1-jén 161 ezer forintra emelkedett, míg a garantált bérminimum havi összege 210 ezer forintra nőtt. A minimálbér-emelés miatt azonban számos juttatás és kedvezmény értékhatára is megváltozott.
2020.03.03

Részletek
Indul az azonnali fizetés: sok előnnyel jár, de figyeljünk még jobban a csalókra! 2020. március 2-től a hazai bankoknak képesnek kell lenniük a hét minden napján, 0-24 órában az átutalások azonnali (5 másodpercen belüli) teljesítésére. Mit jelent ez, vagyis az azonnali fizetési rendszer (AFR) a mi életünkben? Alighanem minden sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz, de sajnos újfajta visszaélésekre is tér nyílhat. És aki nem szereti a pittyegéseket, nem árt, ha éjjel lehalkítja a telefonját!
2020.02.25

Részletek
Újdonságot jelentett be a NAV a jövedelemigazolásoknál A banki hitelfelvételhez eddig is elengedhetetlen volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiállított jövedelemigazolás. Februártól azonban a NAV új szolgáltatásával, az online kereset kimutatással jelentősen felgyorsul az igénylési folyamat. A kereset kimutatás pár kattintással beszerezhető, és ha az igénylő az adatokat rendben találja, a NAV elküldi azt a KHR-t (központi hitelinformációs rendszert) kezelő pénzügyi vállalkozásnak, aki közvetlenül a megjelölt banknak továbbítja, írja közleményében az adóhatóság.
2020.02.19

Részletek
Behajthatatlan követelés miatti áfa csökkentés lehetősége Az áfatörvény 2020. január 1-jén hatályba lépő módosítása [1] lehetőséget teremt az adóalanyok számára, hogy önellenőrzés keretében az általános forgalmi adó alapját utólag csökkentsék a behajthatatlan követelésként elszámolt ellenérték egészének vagy részének adót nem tartalmazó összegével. Ennek feltételei vannak, melyeket szintén az áfatörvény határoz meg.
2020.02.14

Részletek
Öröklési illeték 2020.
2020.02.11

Részletek
Mennyi a katás adózó jövedelme 2019-ben? A katás vállalkozónak is, mint minden magánszemélynek számtalan esetben szüksége van jövedelemigazolásra akár egy hitelfelvétel, akár egy támogatás (pl. a gyermek tandíjmentessége) igénylése során. A jövedelemigazolást a katás vállalkozók esetében is az állami adóhatóság állítja ki. Azok a katás vállalkozók, akik az elmúlt években már igényeltek jövedelemigazolást, azok már bizonyára szembesültek azzal, hogy a jövedelemigazolás által igazolt jövedelem és a valós jövedelem sok esetben nagyon távol áll egymástól.
2020.02.07

Részletek
Rendelkezés az szja 1%-áról 2020.
2020.02.05

Részletek
A gyermeknevelés és a szolgálati idő - új szabály 2020-ban A gyermeknevelés, gyermek gondozás jelentősen megváltoztatja a szülők helyzetét nemcsak személyes életükben, a mindennapokban, hanem életpályájuk, munkájuk vonatkozásában is. Ez érintheti a biztosítási idő és a szolgálati idő hosszát és időtartamát is. Az idei évtől új változás lép életbe.
2020.01.30

Részletek
Ezek a katások leggyakoribb számlázási hibái A szabálytalan számlázás a vállalkozások által leggyakrabban elkövetett hibák között említhető. A katások körében is a tipikus hiba a számla nem szabályszerű kiállítása. A számlázási szabályok szektorsemlegesek, azok adózási módtól függetlenek. Ezáltal katások ugyanolyan szabályok alapján kötelesek számlázni, mint más vállalkozások. Katások esetében a téves számlázás az esetek többségében hibás jogértelmezésre vezethet ő vissza. Az alábbiakban ezek közül a legtipikusabbakat ismerteti a Billingo online számlázó blogja.
2020.01.23

Részletek
Hány nap szabadság jár 2020-ban egy munkavállalónak? Mennyi szabadnap jár a dolgozónak 2020-ban? Mennyi a 2020-ban kapható szabadnapok száma éves szinten? Mitől függ, hogy 2020- ban hány nap szabadságot kaphat egy dolgozó? Hányadik életévtől hány nappal nő a szabadnapok száma? Gyermekek után mennyi szabadság jár egy dolgozónak?
2020.01.22

Részletek
Hosszú hétvégék és munkanap-áthelyezések 2020-ban Hat hosszú hétvége is lesz 2020-ban. Két szombaton viszont dolgozni kell. Itt vannak a részletek.
2020.01.20

Részletek
Az áfával kapcsolatos változások A teljesítési időpont tekintetében 2020. január 1-jétől a kereskedelmi szálláshely szolgáltatást a korábbi 18 helyett 5 százalékos általános forgalmi adó terheli. Ezzel párhuzamosan az étkezőhelyi vendéglátásban az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom mellett 2020. január 1-jétől a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás is bekerül a turizmusfejlesztési hozzájárulás-köteles szolgáltatások körébe. A 4 százalékos hozzájárulás alapja változatlanul a szálláshely szolgáltatás áfa nélküli ellenértéke.
2020.01.17

Részletek
5 hír, amiről hiba volna lemaradnod, ha lakáshitel el ő tt állsz A lakásvásárlás nem egyszer ű dolog, különösen akkor nem, ha hitelre is szükségünk van hozzá. Számít a jövedelmünk, a megvásárolni kívánt ingatlan értéke és minősége, és persze számos olyan egyéb tényező, amire laikusként nem is gondolnál. Nehézséget - bár szerencsére nem megoldhatatlant - jelenthet például, ha külföldi jövedelmed van, de akár a fedezetként felajánlott ingatlan tulajdoni lapján is lehet olyan korábbi mulasztás, ami miatt nem ad kölcsönt a bank. És akkor még nem beszéltünk a Babaváró hitellel kapcsolatos sok-sok feltételről.
2020.01.15

Részletek
Befellegzett a kézi számlatömböknek Régóta temetjük, de úgy tűnik 2020. július 1-jétől végleg befellegzik a kézi számlatömböknek. Az eddig is bonyolultnak és időrablónak számító számlázóeszköz ugyanis olyan mennyiségű extra adminisztrációs terhet ró 2020. július 1-jétől a vállalkozókra, amit valószínűleg egy elfoglalt vállalkozó saját maga képtelen elintézni.
2020.01.14

Részletek
Júliustól új, egységes társadalombiztosítási járulék jön 2020. július 1-től egykulcsos, 18,5 százalékos lesz az egységes, új társadalombiztosítási járulék mértéke, mely a nyugdíjjárulékot, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, valamint a munkaerőpiaci járulékot vonja majd össze. A nyugdíjjárulék ugyanakkor továbbra is külön nevesítésre kerül majd, mert egyes ellátások (például gyermekgondozási díj, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, ápolási díj, álláskeresési támogatás) után a jövőben is csak nyugdíjjárulék lesz fizetendő.
2020.01.13

Részletek
A családokat érintő adóalap-kedvezmények 2020.
2020.01.09

Részletek
Minimálbér és garantált bérminimum 2020. január 1-től 2020. január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos a 2019-es évihez képest.
2020.01.07

Részletek
A családokat érintő adóalap-kedvezmények 2020. A négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye A négy vagy több gyermeket nevel ő anyák kedvezményét (a továbbiakban NÉTAK) az összevont adóalapba tartozó egyes jövedelmekre érvényesítheti az arra jogosult magánszemély, minden más kedvezményt megelőző sorrendben.
2020.01.03

Részletek
Cégkapu
2017.09.05

Részletek

Általános információk

Az ajándékozási illeték 2020.
2020.02.03

Részletek